به دعوت تولیت عتبعه عباسیه، آقای دکتر مهدی خواجه پیری، مدیر مرکز بین امللی میکروفیلم نور و استاد اسدالله عبدلی آشتیانی، سند شناس و مدرس سیاق برای شرکت در همایش هفته امامت در کربلا حضور یافتند و در خلال این برنامه، از گنجینۀ نسخ خطی و اسناد عتبه عباسیه بازدید کردند.
خزانه عتبعه عباسیه در گذشته بیش از ۱۰۰۰ نسخه خطی نفیس داشت که بعد از سقوط رژیم بعث صدامی فقط ۲۰۰ نسخه باقی مانده بود. بعضی از این نسخه ها بنا به دستورات حاکم بعث عراق صدام حسین از خزانه عتبه عباسی خارج شده و به دار المخطوطات وی در بغداد منتقل شد. برخی دیگر در حمله های مختلف به شهر کربلا دزدیده شدند و از اروپا سر درآوردند.
تولیت کتابخانه عتبه عباسی در سال ۲۰۰۳ میلادی بعد از گشایش و تعیین برنامه برای توسعه بیشتر به میراث مکتوب اقدام به خرید نسخ خطی نمود و این گنجینه را از ۲۰۰ نسخه خطی به ۶۰۰۰ نسخه رساند که شامل قرآن های خطی از قرن اول تا قرن ۱۲ هجری و نسخه های خطی در علوم مختلف فقه و اصول و شیمی و ریاضیات و طب و اسطرلاب و ستاره شناسی و غیره می شود. همچنین عتبه عباسی بخش های تخصصی مانند مرکز تصویر برداری و فهرست نویسی، مرکز مرمت و پژوهش در قالب مجموعه دار المخطوطات تأسیس کرد.اسناد خزانه عتبه عباسی همچنین از ۲۸۰ سند به ۲۰۰ هزار سند افزایش یافت که عبارت است از فرامین سلطنتی و قباله جات شرعی و سند های اجتماعی و قانونی و خرید و فروش ملک و باغ و وقفنامه های به زبان های عربی و فارسی و عثمانی و روسی و اردو موجود است.