فرمان فیروز شاه بهمنی یکی از مهمترین اسناد فارسی در هند است که در تاریخ بیست و پنجم ذیعقده سال هشصد و هشت هجری قمری (808 ه.ق) کتابت شده است. موضوع این فرمان اعطای زمینی به مولانا محمد قاضی به عنوان انعام در منطقه کلیان آباد است که امروز با عنوان بسواکلیان در بخش بیدر ایالت کارانتاکا هند شناخته میشود. در بالای این فرمان به خط ثلث عبارت «الله اعلی حمده اولی – الواثق بتأئید الرحمن - ابوالمظفر فیروز شاه السلطان» آمده است.
حکومت بهمنیان ازجمله حکومتهای مسلمان در دکن در جنوب شبهقاره بود که در دوره 181 ساله حکومت خود نقشی عمده در گسترش فرهنگ ایرانی – شیعی داشت. فیروز شاه بهمنی (800-825 ه.ق) ملقب به روزافزون شاه هشتمین پادشاه سلسله بهمنیان، مردی عالم و علاقمند به تفسیر، فقه، کلام و فلسفه بود و با تخلص عروجی یا فروزی شعر میگفت. وی بسیاری از عالمان و شاعران ایرانی را به دکن دعوت کرد.
سطر اول این فرمان بدین شرح است: «این فرمان کامکاری محلی به طغراء جهانداری نفاذ یافت (به عنایت) پادشاهانه و فرط عاطفت خسروانه.... قصبه؟ کلیان آباد» در این فرمان آمده است؛ چنانچه ذکر شد زمین مذکور به مولانا محمد قاضی و سپس به اولاد و احفاد او بدهند و تصرفات ایشان و کسان او را نیاز به فرمان و مثال مجدد نباشد و بر حکم این فرمان روند تا پسندیده باشد. در حاشیه این فرمان سه مهر وجود دارد که در کنار مهر شگرف چنین آمده است: «به حکم فرمان اعلی از ابتدای خمس و ثلاثین و ثمان مائه مقرر و مستقیم نمایند» که تاریخ آن (865 ه.ق) است. در حاشیه نام محمد قاضی و تاریخ فرمان تکرار شده و در زیر آن عبارت «نسخ فی الدیوان الوزاره» به همراه دو نشان ثبت کوتاه در زیر آن با محتوای «... ثبت شد» کتابت شده است. ریخت و سبک نگارش این فرمان برگرفته از فرمانهای سلاطین تغلغ دهلی است.
فرمان فیروز شاه قدیمیترین سند فارسی است که در آرشیو تلنگانه در حیدرآباد نگهداری میشود. آرشيو مرکزي ايالت تلنگانا با در دست داشتن بيش از 33 ميليون سند فارسي و اردو از دوران حکومتهاي شيعی همچون گورکانيان، قطب شاهيان و آصفجاهيان که روابط بسيار نزديکي با حکومتهاي اسلامي در ايراني داشتند در هند به عنوان آرشيو مادر شناخته مي شود و بسياري از مراکز اسناد آرشيوي وامدار اين مرکز بشمار ميروند. در سال 1401 تفاهمنامهای میان وزارت فناوري اطلاعات و ارتباطات هند و جمهوري اسلامي ايران به نمایندگی مرکز بین المللی میکرو فیلم نور جهت فهرست نویسی، مرمت و دیجیتال سازی 33 ميليون سند این بایگانی امضاء شد.