کتابخانه ناصریه یا کتابخانه صاحبعَبَقات از کتابخانههای دینی در لکهنوی هند است که بههمت سید محمدقلی موسوی هندی (درگذشته۱۲۶۸ق) از عالمان شیعه در هند پایهگذاری شد. پس از وفات وی، فرزندانش میرحامدحسین و اعجاز حسین و نیز نوهاش ناصر حسین آن را توسعه داده و تکمیل ساختند.
پس از رحلت علامه محمّد قلي فرزند برومند ايشان علامه حامد حسين كار پدر را دنبال كرد و همزمان با تأليف و تصنيف و تصحيح و ترتيب كتابهاي پدر به توسعه كتابخانه پرداخت. وي براي تأليف دایرة المعارف بزرگ شيعه “عبقات الانوار” احتياج به مداركي داشت كه در هند به آساني بدست نميآمد. علّامه حامد حسين همراه برادرش مولانا اعجاز حسين براي تهيه كتابهاي مورد نظر به اكثر كشورهاي اسلامي سفر كرد و با خريد صدها كتاب برتوسعه اين ذخيره علمي همت گماشتند. ايشان علاوه بر سفرهاي مكرر به مناطق مختلف توسط دوستان كتابهاي مورد نياز را تهيه ميكرد. مجموعه نامههایي كه علامه حامد حسين درباره تهيه كتب اسلامي به علما و بزرگان ساير کشورها نوشته نمايانگر عشق و علاقه و همت اين مرد بزرگ ميباشد. وي تاجائي كه ممكن بود سعي در تهيه اصل نسخ داشت و اگر ممكن نميشد افرادي را براي نسخه برداري به محلي كه كتاب در آنجا موجود بود اعزام مي كرد.
اين كتابخانه داراي بيش از سي هزار كتاب است كه در حدود ۵ هزار نسخه آن را كتابهاي خطّي تشكيل ميدهند. علامه امینی نویسنده کتاب الغدیر، در سفری که به هند داشته، از کتابخانه ناصریه بازدید کرده و آن را بهدلیل دربرداشتن آثار ارزشمند و نسخههای کمیاب، بینظیر خوانده است. به گفته محمد سعیدالملة فرزند ناصر حسین، میر حامد حسین هندی برای تهیه نسخهای از کتاب «الردّ علی المتعصب العنید» که در کتابخانه مصر بود، با میرزا حسین نوری مکاتبه کرد و پس از حدود بیست سال موفق به تهیه آن شد.
نسخه های خطی کتابخانه ناصریه توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور دیجیتال سازی شده است و از طریق تارنمای این مرکز امکان جستجو عناوین و سفارش نسخۀ دیجیتال این کتب امکان پذیر است.