شماره كتابخانه: 1455 موضوع: تصوف
نام كتاب: مكتوبات صدی
نام مؤلف: شيخ احمد بن يحيى منيری جامع: زين بدر عربى
نوع خط: نستعليق اندازه: 22 2/1×12 2/1 سطر: 15 اوراق: 369 جدول: 17×7 2/1 زبان: فارسی (مجلد)
تاريخ كتابت: بروز يكشنبه 22 سوال بوقت آفتاب 1145هجری
تاليف: 747 هجری مهر و مملوكه: الرموز برهان مويد راز اللّه
آغاز: سپاس بى پايان و ستايش فراوان حضرت پاج خداوندی راكه دلهائی عارفان را بانوار مشاهده جمال بكمال و مكاشفه جلال لايزال آراسته گردانيد..
توضيحات: بعد از شيخ احمد بن يحيى منيری، اين عبارت عربى است، متع اله المسلمين بطول بفائه و اوام علی المومنين نعمة لقائه از اين برمى آيد كه جامع اينكار در زندگانى شيخ كرده است.
جامع ميگويد كه فرمانده قصبه جوسه، قاضی شمس الدين، يكى از مريدان شيخ است ولى بحجت مشغوليت كار، خدمت حاضری بحضور شيخ خيلى كم ميسر مى آيد او گذارش كرد كه فهم او راجع به علم سلوك متحمل بشود، بدينجهت حضرت پير و مرشد موقع به موقع تحرير خودش بفرشد، لهذا، التماس اورا منظور فرموده، اين نسخه بر "100" مكتوبات مشتمل است كه در آن برموضوعات همچو، مقامات سالكين مراتب، احوال و معاملات مريدين، توبه ارادت، توحيد، معرفت، عشق و محبت، گردش و روش، كشش و كوشش، بنده بودن، بندگى كردن، تجريد و تفريد، سلامتى و ملامتى، شيخى و مريدی، اظهار نظر فرموده است كه يك سالك محتاج به آن همه ميباشد.
اين مكتوبات از بهار در 747هجری تحرير شده است، اين مجموعه را، خادمان كه آنوقت در خانقاه حضوری ميداشتند، استنساخ كده و باين شكل ترتيب دادند كه صدمكتوبات دارد.
دراين آن گفتارهائی شيخ شرف الدين يحيى منيری نيز شامل است كه متعلق از 15 شعبان 949هجری گرفته تا آخر ماه شوال 751 هجری است، آن را در 50 مجالس تقسيم كرده است كه در آخر است، يك رساله در حاشيه است و در آخر از ورق 358 تا ورق 369 است.